Pengantin Turki Ini Undang 4.000 Pengungsi Suriah Ke Acara Pernikahan

Asalasah ~ SETIAP pasangan pengantin pastinya mengidamkan sebuah acara Pernikahan yang menarik, indah dan sempurna. Namun, namun tidak bagi pasangan pengantin Turki ini.

Pasangan yang dikenal sebagai Fethullah Uzumcuoglu dan Esra Polat melakukan keunikan tersendiri karena  memilih untuk mengabadikan hari paling bahagia mereka itu. Caranya ialah dengan mengundang dan menjamu makanan kepada kira-kira 4,000 Pengungsi Syria ke majlis perkahwinan mereka di Kilis, Turki Selatan.
http://asalasah.blogspot.com/2015/08/pengantin-turki-ini-undang-4000.html
 Tindakan murni pasangan ini yang rela melupakan acara mewah dengan menjamu makan buat Pengungsi Syira yang hidup dalam kemiskinan ini telah mengejutkan seluruh dunia.

Menariknya, pasangan pengantin itu sendiri membantu dalam memberikan hidangan makanan kepada pelarian Syria yang hadir.

Ide jamuan makanan itu sebenarnya dicadangkan oleh bapa Fethullah, Ali yang berpendapat anak dan menantunya perlu melakukan sesuatu amalan murni sebelum memulakan kehidupan baru.

http://asalasah.blogspot.com/2015/08/pengantin-turki-ini-undang-4000.html
Dalam kesempatan itu, pengantin lelaki, Fethullah turut berbagi perasaan luar biasa yang dialami setelah menjamu makanan kepada pelarian Syria.

“Melihat kegembiraan yang terpancar di mata anak-anak pelarian Syiah merupakan pengalaman tidak ternilai harganya.

“Rasa bersyukur dapat memulakan perjalanan hidup kami sebagai pasangan suami isteri dengan membuat orang lain bahagia. Itu adalah perasaan yang sangat hebat,” ujarnya.

Baca Juga :
Asalasah | Sumber: http://mynewshub.cc/2015/08/07/pengantin-turki-undang-4000-pelarian-syria-ke-majlis-kahwin/

Berlangganan update artikel terbaru via email:

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel